Creació de l’associació

La nostra associació neix quan la Laura, mare de l’Aniol que amb l’edat d’11 anys pateix un càncer de limfoma no Hodgkin de cèl·lules de tipus B madures, decideix recaptar fons per ajudar a la investigació contra el càncer infantil.

El càncer infantil està considerada una malaltia minoritària per la qual cosa no rep cap ajut públic.

El Temps que l’Aniol va estar ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu no només va rebre les millors atencions i tractaments personalitzats sinó tampoc els va faltar atencions als pares i germans.

Tots aquests serveis poden oferir-se gràcies a donacions i a voluntaris de la Fundació i l’Obra Social de Sant Joan de Déu que amb els seus esforços procuren atendre, acollir i ajudar les persones amb problemes de salut i als seus familiars i alhora proporcionar uns recursos que són primordials per seguir fent recerca.

La nostra associació es crea amb l’única finalitat de recaptar diners amb aquest objectiu a partir d’activitats solidàries o donacions voluntàries.

L'Aniol

L’Aniol

La primera iniciativa que va tenir l’associació va ser la de venda de les “Polseres solidàries”.

En color va ser triat per l’Aniol en ple procés de tractament i també es va decidir de posar un eslògan gravat que després va convertir-se en el nom de l’associació: “Aniol, sempre amb un somriure” perquè l’Aniol no va perdre el seu somriure contagiós i positiu en cap moment del procés de la malaltia ni tampoc ens els feia perdre a tots els que l’envoltaven.

La venda de les polseres va ser tot un èxit. Es van arribar a vendre més de 2000 polseres en un temps rècord molt breu. Aquest va ser el primer acte en què es va observar que la resposta de la gent va ser ràpida i positiva i després d’altres activitats que varen dur-se a termini amb molt d’èxit, la mare de l’Aniol, la Laura, va decidir crear una associació.

A coninuació mostrem la carta de reconeixement de l¡Obra Social Sant Joan de Déu a l’associació: